Gekarameliseerde zalm met gegrilde asperges en lente ui

IMG_6169

Goed voor 2 personen.

2 zalmfilets met vel
4 tl plantaardige olie
4 el limoensap
2 el bruine suiker
2 tl vissaus
2 el sojasaus
2 tl chili-vlokken
2 bussels lente ui
2 bussels groene asperges

Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de zalm erin met het vel naar onder. Bak het vel gedurende een vijftal minuten krokant. Meng het limoensap, suiker, vissaus, sojasaus en chilivlokken. Draai de zalm om en laat nog even verder garen met dit mengsel. Gril de groene asperges en de lente ui tot ze gaar zijn.
Serveer de zalm op een bedje van asperge en lente ui en overgiet met het kookvocht.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

08. August 2014 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, vis & schaaldieren | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *