Piper-Heidsieck – Comme Chez Soi

Als je van Oona een uitnodiging krijgt voor één of ander event of productvoorstelling, weet je dat het in orde zal zijn. Zo ook deze keer. Piper-Heidsieck nodigde ons uit bij Comme Chez Soi, om samen met een aantal wijn-en foodliefhebbers van een heerlijke champagnelunch te komen genieten.Comme_Chez_Soi_000 Dit was zo één van die uitnodigingen waarvan je mits een beetje zelfkennis weet dat je de wagen best thuis laat. Dus, de trein op richting Brussel waar ik had afgesproken met m’n partner in crime van de dag ‘Yves‘. Na een kleine pit stop kwamen we aan bij Chef Lionel Rigolet z’n culinaire oase in de Brusselse drukte.Comme_Chez_Soi_001 Régis Camus, Chef de Cave van Piper-Heidsieck verwelkomde ons in hoogst eigen persoon in de toch wel indrukwekkende wijnkelder. Genietend van een glaasje  ’Cuvée Brut’ en een aantal lekkere hapjes namen we een kijkje in deze gangen vol lekkers.Comme_Chez_Soi_002 Na het aperitief werden we in de keuken verwacht aan de welbekende gastentafel, op enkele meters van het fornuis zouden we genieten van onze maaltijd, en het moet gezegd, het geeft toch dat extraatje, om de Chef en z’n gevolg in de weer te zien om al dat lekkers op tafel te toveren. Comme_Chez_Soi_003Als voorgerecht werd er een Cannelloni van licht gerookte zalm met asperges, yuzu crème en een mouseline met donkere boter geserveerd. Klassiek maar daarom niet minder lekker.Comme_Chez_Soi_004Snel even een kijkje nemen in de keuken om vervolgens te genieten van de combinatie Rosé Sauvage met zeebareel met Naamse slakjes, kruidige lookboter, paksoi en kleine gekonfijte tomaten.Comme_Chez_Soi_005Comme_Chez_Soi_006Comme_Chez_Soi_007We kwamen goed op dreef toen het hoofdgerecht, ‘pangebakken kalfszwezerik met verse morieltjes, tuinbonen, fijne knolselderpuree met hazelnootolie’ samen met een heerlijke Brut Millésime 2006 op tafel verscheen. Laat ik het zo omschrijven, zo’n zwezerikjes, daar mag je me altijd wakker voor maken.Comme_Chez_Soi_008Een dessert is de afsluiter van de maaltijd dus die moet knallen zegt m’n altijd en dat deed hij ook ‘aardbeienmousse met kalamansi, basilicumsorbet, marshmallow met yoghurt en speculaaskoekje’ gecombineerd met een Rare Millésime 2002. Om van de extraatjes bij de koffie nog maar te zwijgen.Comme_Chez_Soi_009Comme_Chez_Soi_010Het was niet de eerste keer dat ik op een Piper of Charles-Heidsieck degustatie was, meestal zijn Yves en ik, de enigste die onze glazen volledig leegdrinken en al dat lekkers niet in een spuugbakje deponeren (rare jongens die wijnliefhebbers), maar dat was ditmaal anders, iedereen dronk z’n glaasjes mooi leeg, het bewijs dat champagne perfect bij een maaltijd past.Comme_Chez_Soi_011Ooh ja, we waren blijkbaar niet het eerste schoon gezelschap dat er de revue passeerde, Toots Tielemans, Leonardo Dicaprio en vele anderen gingen ons voor ;)
Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

16. July 2013 by Thomas
Categories: dranken, men at work, restaurants | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *