Scampi boom boom

Dit originele hapje maakten Lies en Orestes op één van onze kook & etentjes. Echt een leuk ideetje en nog smakelijk ook.

Goed voor 10 stuks

1 tl zeezout
1 tl vijfkruidenpoeder (kaneel, venkelzaadjes, steranijs, peper en gember)
1 tl zwarte peper
20 reuzegarnalen
2 limoenen

Meng het zout met het vijfkruidenpoeder en de zwarte peper. Laat een pan zonder vetstof goed heet worden en rooster de kruidenmix tot hij grijsbruin kleurt (niet zwart). Roer voortdurend, het mengsel mag niet roken. Stort het dan uit op een koud bord. Pel de garnalen, laat het staartstukje eraan zitten en verwijder de darmkanalen. Spoel en dep droog. Gril of bak de scampi’s. Serveer 2 scampi’s met wat zout en en plakje limoen. Het is de bedoeling dat je de scampi eerst besprenkelt met limoen en vervolgens in het vijfkruidenmengsel drukt, zoals bij tequila.

Recept: Christer Elfving
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

26. January 2011 by Thomas
Categories: hapjes, vis & schaaldieren | Tags: , | 2 comments

Comments (2)

  1. wauw da ziet er lekker uit!!

  2. Eerlijk is eerlijk! Een week ervoor hadden onze vrienden Kim en Sara dit klaargemaakt op een vervroegd kerstfeestje. Wij vonden het geweldig en hebben het met oudjaar ook eens klaargemaakt/geprobeerd voor Thomas en Sofie en Sofie (die van het overheerlijke triootje (dessert!)). Lux en Louis hebben zelfgemaakte pizzamannetjes gegeten.

Leave a Reply

Required fields are marked *