Salade met kip (restjes)

We hadden nog wat kip en jus over van een heerlijk Jamie Oliver recept (zie hieronder), ideaal om een zomerse salade met  te maken.
Scheur de kip in stukjes, meng met wat sla, tomaatjes, verse peterselie en kruid met peper en zout en overgiet met de jus.
Life can be easy!

1 kip (liefst biologisch)
1 grote citroen
8 plakjes prosciutto of Parmaham (dun gesneden)
1 – 2 tenen knoflook (gepeld en fijngehakt)
2 flinke handen vol verse tijm (alleen de blaadjes, fijngehakt)
zout en zwarte peper uit de molen
125 g zachte boter

Verwarm de oven en een geschikte maat braadslee voor op 220°C. Was het kippenbeest vanbinnen en vanbuiten en dep het droog met keukenpapier. Haal met je vingers het vel van de kippenborst los. Het is belangrijk dat je je hand langzaam langs de borst naar beneden duwt en ervoor zorgt dat het vel heel blijft. Snijd met een dunschiller de geurige gele schil van de citroen en hak die fijn. Scheur de prosciutto in stukjes en doe die samen met de citroenschil, de knoflook en de tijm in een kom. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en prak het door de boter. Duw dit mengsel in de ruimte die je zojuist hebt gemaakt tussen het vel en het vlees. Wrijf en masseer wat je overhoudt in en op de kip. Kerf de bouten in, zodat de hitte en de aroma’s beter in het vlees kunnen dringen. Snijd de geschilde citroen doormidden en stop hem in de buikholte. Leg de kip dan in de hete braadslee en zet hem 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de kip daarna buiten de oven 10 minuten rusten.

Recept: Jamie Oliver
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

06. May 2011 by Thomas
Categories: gevogelte, salades | Tags: , , , , | 1 comment

One Comment

  1. Dat klinkt verrukkelijk, feestelijk, doenbaar én zomers! Staat op mijn lijstje.
    Ciao!

Leave a Reply

Required fields are marked *