Fijn taartje met aubergine en pastrami van tonijn met gegrilde courgette en chorizo-olie

Goed voor 4 personen

400 g tonijn
3 aubergines
1 courgette
50 g zongedroogde tomaatjes
4 takjes tijm
1 teentje knoflook
0,5 dl olijfolie
peper
zout
6 vellen filodeeg
60 g chorizzo
10cl olijfolie
1 el gemengde peperbolletjes
1 tl paprikapoeder

Snij de aubergines in de lengte door en maak kruiselingse inkepingen met een scherp mesje. Schik de aubergines op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet in de oven op 170°C gedurende ongeveer 40 min. of tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Snijd de courgettes overlangs in dunne plakjes. Grill de courgetteplakjes in een grillpan zonder olie. Bestrijk ze na het grillen met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Schep het vruchtvlees uit de aubergines met behulp van een lepel en mix het vruchtvlees in de cutter met de zongedroogde tomaten, de knoflook en de geritste tijm. Breng op smaak met peper en zout indien nodig.
Leg het filodeeg open en bestrijk telkens 1 vel met olijfolie, leg er een tweede vel bovenop en herhaal tot je 6 lagen hebt. Verdeel de auberginepuree over het filodeeg en rol het stevig op. Bestrijk het geheel een laatste maal met olijfolie.
Snijd de chorizo in zeer fijne blokjes en meng met de olijfolie.
Plet de peperbolletjes zo fijn mogelijk in een vijzel. Meng met het paprikapoeder.
Bak de auberginetaart in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze een goudbruine kleur heeft.
Snijd de tonijn in balkjes en wentel ze in de pepermengeling. Schroei de tonijn snel dicht in een verhitte pan met een weinig olie.
Snijd de auberginetaart in kleine porties, verdeel over de borden. Schik enkele plakjes lauwe courgette op het bord, snijd de tonijn in plakjes en schik deze op de courgette. Druppel de chorizo-olie erbij. Dien op.

Recept: Culinaire Ambiance
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

10. December 2010 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *