Aardappelpannenkoekjes met mimosa van ei en kaviaar

Veel ervaring met kaviaar heb ik niet, maar de filet-pur feesteditie (dan mag het al eens wat meer zijn) en de kans om aan de slag te gaan met de Sturia kaviaar leek ons het geschikte moment om met dit prijzige doch fijne product te experimenteren. Vorige week zondag werd er dan ook uitgebreid getest en geproefd.blini met mimosa van ei en caviar

Ingrediënten voor de mimosa van ei
1 hardgekookt ei
2 el zure room
enkele takjes peterselie (fijngehakt)
peper
zout

Duw het hardgekookt eitje door een zeef zodat je mimosa van ei verkrijgt. Voeg er 2 eetlepels zure room  en de peterselie aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg in de koelkast.
Sturia Caviar

Ingrediënten voor de aardappelpannenkoekjes
2 grote aardappelen
2 volledige eieren
50 g bloem
50 g  eiwit (opgeklopt)
geklaarde boter
1 potje Sturia kaviaar

Gaar de aardappelen in de schil gedurende 1 uur in de oven op 200 graden. Snij de aardappelen doormidden en hol ze uit. Passeer de aardappelen door een passe-vite. Meng er 2 eieren, 2 eetlepels bloem en de melk door en meng goed. Breng op smaak met zout en spatel voorzichtig het opgeklopt eiwit er onder.
Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje geklaarde boter in. Laat opwarmen. Neem telkens een eetlepel van het aardappelbeslag en laat de kleine hoopjes mooi bruin bakken aan beide zijden.
Besmeer de aardappelpannenkoekjes met de eiersalade en werk af met een lepeltje van de kaviaar.

Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

10. December 2016 by Thomas
Categories: hapjes | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *