A la recherche du temps perdu

Deze zin vat perfect de sfeer van restaurant Madeleine samen. Sander werkt er, zelf spring ik er met veel plezier binnen voor een hapje als ik in de buurt van Mechelen ben.

De chef presenteert er grootmoeders keuken met een hedendaagse toets. Lekker en aan democratische prijzen. Zeker een bezoekje waard.
We ontfrutselden alvast een receptje voor jullie, ‘gelakte paling, aardappel met algen, escargot & sjalotvinaigrette’. Ik tracht de biervilt-notities van de chef te reconstrueren.

Paling:
Snijd de 2 palingen (gestroopt en gefileerd) in de lengte en rol op. Prik op een bamboestokje. Napeer met donkere sojasaus en bestrooi beide zijden met suiker. Leg ze op bakpapier en plaats ze gedurende +/- 18 min. in de oven op 150°C.

Aardappelblokjes:
Laat 2 nori velletjes weken, en pureer ze met een mixer. Meng ze onder 160 g aardappelpuree (zonder boter of melk). Kruid af met peper en zout.

Spitskool:
Ontdoe één spitskool van z’n blaadjes, blancheer ze 2 à 3 minuten en laat ze op ijs akoelen. Rol ze stevig op zoals een sushi rolletje en plaats in de koelkast.

Vinaigrette:
Hak 4 sjalotjes fijn en stoof ze aan in goede boter. Blus af met rode wijnazijn en laat 4 à 5 minuten zachtjes inkoken.

Als de zon weer gaat schijnen en er weer een zomerse menukaart is hoop ik jullie het recept van m’n all time favourite te kunnen bezorgen, gamba’s met sesamdressing en koriander. Mmmmh, heerlijk!

Recept: Stef Buelens
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

02. March 2011 by Thomas
Categories: men at work, restaurants, vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *