Weekendje Gent

Altijd leuk onder de boom, een bon goed voor een gastronomisch weekend, een schot in de roos. De gulle schenker drie dikke kussen en snel snel naar weekendesk.be om het aanbod te checken. Ons oog viel al snel op het Sandton Grand Hotel Reylhof te Gent.

Een aantal weken later was het dan zover, een weekendje met de madam, niets dat moet, just go with the flow. Die flow had alvast een lijstje voorzien met leuke winkeltjes maar deze heer had zo ook z’n plannetjes. Wat dacht je van iets eten, iets eten en misschien nog iets eten? Eerst moest er ingecheckt worden, een prachtig gebouw, zeer ruime kamers maar die gang, ik vrees dat de interieurarchitect van dienst toen een psychedelisch momentje had. Ik voelde al meteen een eerste hongertje komen, maar ook de eerste twijfel. Zouden we voor Wim Ballieu z’n Balls & Glory gaan of op aanraden van Miss Illy Vanilly een lunchke bij Ramen noedelbar? Het werd de laatste, een knus eetthuisje waar ze naast noedels ook Buns, kleine gestoomde broodjes met buikspek en mustard green serveren. Meteen de ontdekking van het weekend!  Nog wat winkeltjes, een koffietje bij de vrienden van Café Labath en toen was er wellness.

Handdoek en badjas onder de arm trokken we richting sauna, even omkleden en we waren klaar om de calorieën die er nog zaten aan te komen preventief weg te puffen. Badkledij ten strengste verboden stond er in de brochure, tja, dat was dan toch buiten al die afgetrainde jonge lichamen gerekend. Flauweriken, we hebben het niet aan ons hart laten komen, wij kwamen voor het culinaire en ik volg dan ook een heel ander trainingsschema.

De basis van een goed schema is langzaam opbouwen, opwarming is alles en dat lukte perfect in de bar van restaurant ‘Lof‘, de Dom-Perignon champagnekaart lieten we links liggen, een lekker frisse Duvel kan ook al eens smaken. Eens aan tafel genoten we van een vier-gangen menu met aangepaste wijnen. Ik ben er de man niet naar om steeds notities te nemen tijdens het eten, een foto moet voldoende zijn, maar goede voornemens en een nieuwe smartphone zette me aan om het deze keer toch te doen. Helaas is m’n nieuwe speeltje reeds stuk en zullen jullie het zoals gewoonlijk met wat kiekjes moeten doen.

Cocktailbar ‘NJOY‘ lonkte nog even, maar moe en voldaan was het tijd voor slaap, veel slaap. De volgende dag was het de bedoeling om weer van etalagekijken, slenteren en cafeetje te doen, maar door de sneeuw werd slenteren al snel schuiven en besloten we onze trip af te sluiten met een Volta-lunch. De perfecte afsluiter van een smakelijk weekend. De batterijen zijn weer opgeladen en nu, op naar de kerstboom van 2013!

Kiekjes: © Thomas Van de Water

Print Friendly

06. February 2013 by Thomas
Categories: men at work, restaurants | 4 comments

Comments (4)

  1. knap verslag! we kennen dat hotel ook, zeer aangenaam! en vlakbij Labath voor de beste koffie. De noodle bar klinkt veelbelovend, gaan we zeker eens uitproberen, thanks voor de tips!

  2. Lang leve weekendesk :-)
    Ik kijk al uit naar het Volta stukske!

  3. ;) Volta volgt snel!

  4. Ah ik dacht nochtans dat jij van Gent was

Leave a Reply

Required fields are marked *