Vietnamese varkenswangetjes

 

Valt het op dat er een paar ‘VARKENS’wang liefhebbers in het clubje zitten. Hier alvast nog een Aziatische variant waarmee Lieven op de proppen kwam. Een echte aanrader!Varkenswangen op z'n vietnamees

1,5 kg varkenswangen (ontvliesd)
1 l runderbouillon
2 uien
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 stengel citroengras
2 el shiro miso
1 tl cayennepeper
4 steranijzen
1 kaneelstok
1/2 el suiker
5 kruidnagels
2 el boter
1 el maïzena
versgemalen peper
zout

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Pel de sjalotjes en laat ze heel. Snijd het citroengras in stukken van 5 cm. Plet elk stuk met de platte kant van een mes.
Kruid het vlees met peper en zout en schroei het in kleine porties dicht. Bestrooi met de maïzena. Voeg ui, knoflook en sjalotten toe. Bak dit mengsel onder voortdurend roeren 2 minuten.
Voeg het citroengras toe. Blijf al roerend bakken tot de ui licht gebruind is. Haal de pan van het vuur.
Voeg de runderbouillon toe tot alles onderstaat. Voeg tenslotte de shirt miso, cayennepeper, steranijs, kaneel, kruidnagel (in theebuiltje), en suiker toe. Breng de stoofpot aan de kook, sluit de pan, temper de hitte en laat het vlees ongeveer 1,5 uur sudderen.
Haal het deksel van de pan, voer de hitte iets op en laat de stoofpot nog 15-20 minuten koken totdat de saus iets is ingedikt.
Verwijder het theebuiltje met de kruidnagel en eventueel steranijs en de kaneelstok. Je kan nog wat maïzena of rijstemeel toevoegen om de saus dikker te maken.

Gemaakt door: Lieven

 

Print Friendly

14. February 2014 by Thomas
Categories: aziatisch, hoofdgerecht, vlees | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *