Spare Ribs

Goed voor 4 personen

1,5 kg varkensribben
4 knoflooktenen (fijngehakt)
1 sjalot (fijngehakt)
1 kleine rode chili (fijngehakt)
5 el suiker
5 el honing
4 el azijn
2 el mosterd
5 el worcestershiresaus
1tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
5 el ketchup
3 el soyasaus
peper
zout

Meng de ingrediënten voor de marinade en zet koud in de ijskast. Kook de spare ribs gedurende 15 minuten in lichtgezouten water op laag vuur. Laat ze uitlekken en leg ze in een grote kom. Giet de marinade erop. Dek af met huishoudfolie en zet gedurende ten minste 4 uur in de ijskast.
Bak, gril of rooster de spare ribs in 15 minuten gaar. Serveer met sauzen en sla naar keuze.

Recept: De beste hobbykok van Vlaanderen, het handboek
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

04. February 2011 by Thomas
Categories: barbecue, hoofdgerecht, vlees, voor de kids | Tags: | 4 comments

Comments (4)

  1. howla, ribben koken is een bbq-nono hé… niks mis met 6 uur low and slow op de bbq :-)

  2. Tja, time managment hé, dan zijn de truken van de foor soms handig ;)

  3. Vandaag maar eens uitgeprobeerd , helaas miste ik enkel de Worchestersauce in mijn voorraadkast. Dan maar zonder, stiekem even de marinade geproeft en dacht ok…… die is pittig, ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Het was echt lekker, maar een beetje weinig. ik had 1 kg voor 2 personen en dacht 1.5 kg voor 4 ??!!

  4. Pingback: Spare-ribs & Barefoot Merlot - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food

Leave a Reply

Required fields are marked *