Scampi’s in duiveltjessaus à la Mie

Goed voor 4 personen (indien hoofdgerecht)

32 scampi’s
2 el ketchup
40 cl magere room
scheut witte wijn
+/- 1 dl visfond
paprikapoeder
2 tl currypoeder
pimentpasta
1 tl zachte mosterd
bakboter
peterselie

Verhit de bakboter in een pan, bak de scampi’s (met staartje er nog aan) snel aan langs beide kanten,  haal de scampi’s uit de pan.
Ketchup, curry, paprikapoeder, mosterd en een beetje pimentpasta naar eigen smaak in de pan roeren.
Visfond en witte wijn toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
Voeg de magere room toe en warm de saus goed op.
Overgiet de scampi’s met de saus en garneer met een beetje verse peterselie.
Serveer met wat stokbrood.

Recept: Mie Van Mileghem
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

11. February 2010 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: | 1 comment

One Comment

  1. Mijn mama is de beste … kok!
    Kus Sofie.

Leave a Reply

Required fields are marked *