Scampi Ottolenghi

Als een recept start met dit is de topfavoriet van onze testkokers omdat het zo eenvoudig en oh zo verrukkelijk is dan weet ik genoeg. Klaarmaken die handel. Ziehier, in boter gebakken garnalen met tomaat, olijven en arak.foto
Goed voor 4 personen.

4 pomodori of romatomaten
12 grote tijgergarnalen
50 g zachte boter
1/2 tl gedroogde chilivlokken
50 g kalamataolijven (ontpit)
20 ml arak of pernod
3 tenen knoflook (in flinterdunne plakjes gesneden)
2 el fijngesneden bladpeterselie
grof zeezout

Bereid eerst de tomaten voor. Kerf de tomaten aan de bolle kant kruisvormig in en dompel ze 30 seconden in kokend water. Haal ze eruit, leg ze direct in ijskoud water en laat ze uitlekken. Pel de tomaten en snijd elke tomaat in 4 à 6 parten. Zet ze opzij.
Pel de garnalen op de staartjes na. Kerf ze aan de rugkant iets in en verwijder het darmkanaal.
Zet een koekenpan op hoog vuur. Voeg als de pan goed heet is 20 g boter toe en bak de garnalen 2 minuten, schud de pan regelmatig. Voeg de tomaten, chilivlokken en olijven toe en bak alles nog 2-3 minuten tot de garnalen bijna gaar zijn. Giet voorzichtig de Arak of pernod erbij. Laat de alcohol 1 minuut verdampen doe er dan snel de achtergehouden boter, knoflook, peterselie en wat zout bij. Schep alles door elkaar zodat er een dunne saus ontstaat en serveer de garnalen direct met wat brood erbij.

Recept: Ottolenghi het kookboek

Print Friendly

24. February 2014 by Thomas
Categories: vis & schaaldieren, voorgerecht | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *