Pain perdu met speculoosijs

Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat er een grote doos vol Lotus speculoos voor m’n deur stond. Hoog tijd dus om er een gerechtje met te maken. Bij deze, een ingeving van het moment en het moet gezegd, het is een toppertje.IMG_6591_web

Ingrediënten voor de pain perdu
2 eieren
20 cl melk
1 à 2 zakjes vanillesuiker
boter
8-tal sneden oud brood

Ingrediënten speculoosijs
250 ml melk
250 ml room
3 eierdooiers
100 g suiker
100 g speculoos
speculooskruimels

Verbrokkel de speculoos. Klop eierdooiers op met de suiker tot een licht gele massa. Laat de melk & room opkoken en voeg de speculoos toe; de speculoos lost mooi op. Haal van het vuur en meng er als laatste de eierdooiers door. Laat alles afkoelen (eerst op kamertemperatuur dan in de koelkast) giet alles in je ijsmachine en draaien maar.

Klop de eieren los en doe in een bord. Meng de melk met de vanillesuiker en doe in een bord. Dip de sneetjes brood langs beide kanten eerst even in het melkmengsel en dan door het ei.  Bak ze in een pan met wat bakboter aan beide zijden goudbruin. Laat even een beetje afkoelen en leg er een bolletje ijs op. Werk af met speculooskruimels.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

23. May 2013 by Thomas
Categories: dessert, reviews / recensies | Tags: | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *