Nog eentje om het af te leren

Toegegeven, ik ben een asperge-addict. Ik zou het alle dagen kunnen eten. Maar dit is het laatste aspergerecept dat ik dit seizoen nog post. Ziehier, aspergeroomsoep met garnalen.

Goed voor 4 personen

500 g witte asperges
400 ml kalfsfond
2 el boter
2 el bloem
1 eidooier
1,5 dl room
nootmuskaat
peper & zout

Snij de punten van de asperges, en snij de ongeschilde stengels in stukjes.
Breng de kalfsfond aan de kook en leg er de aspergepunten in. Laat 7 min. koken. Schep de punten uit de fond en zet afgedekt weg op een koele plaats.
Leng de kalfsfond aan met 8 dl water en breng aan de kook. Doe er de aspergestukjes in, dek af en laat 20 min. zachtjes koken. Mix de soep zeer fijn, (leng eventueel aan met wat water) en zeef ze zodat ze mooi glad wordt.
Smelt 2 el boter in een kookpot en roer er de 2 el bloem door.  Laat even bakken en giet er al roerend de gezeefde soep bij. Kruid met nootmuskaat, peper & zout en laat even doorkoken. Klop in een soepterrine de eierdooier los met de room. Giet er de hete soep op en roer goed om.
Werk af met de aspergepunten, verse garnalen & peterselie.

Recept: gebaseerd op ‘Lekker soep‘ van Colruyt.
Fotografie: © Thomas Van de water

Print Friendly

22. June 2010 by Thomas
Categories: soepen | Tags: , | 2 comments

Comments (2)

  1. ziet er verrukkelijk uit Thomas

  2. zeg proficiat, het water komt me in de mond en zeggen dat ik hier mijn laatste bundeltje assperges liggen heb. Doe zo voort. En die rabarber taart ga ik zeker ook eens proberen.

Leave a Reply

Required fields are marked *