Maïskoekjes met koriander

Ideaal als hapje of bij een slaatje.

Goed voor 15 koekjes

300 gr maïs uit blik
1/2 bosje fijngesneden lente-ui
2 fijngesneden chilipepertjes
2 cm geraspte gember
1 handje fijngehakte koriander
2 losgeklopte eieren
1 el bloem
1 snuifje zout
zonnebloemolie  (om te frituren)

Meng de maïs met de lente-uitjes, chilipeper en gember. Doe er de koriander, eieren en bloem bij. Roer goed om en kruid met zout. Verwarm de olie in een pan en schep er een lepeltje van de maïsmengeling in. Druk een beetje plat met de bolle kant van een lepel. Bak het koekje aan beide zijden krokant. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en strooi er nog wat verse koriander over.

Recept: Njam
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

07. February 2011 by Thomas
Categories: hapjes, hoofdgerecht, vegetarisch | 1 comment

One Comment

  1. dit is zo eenvoudig en dat met een heerlijkslaatje. Super.

Leave a Reply

Required fields are marked *