Hard labeur in den Breckpot!

Hard labeur, ik druk mezelf verkeerd uit, het was pure fun. Christof & Toon, de chefs van ‘den Breckpot’ nodigden ons uit voor een heuse workshop, samen een feestmenu tevoorschijn toveren werd onze missie. De jury, onze (kritische) vrouwen.

Na een korte rondleiding in het pand vlogen we er meteen stevig in. Tijd om te stressen was er niet, iedereen kreeg meteen een aantal taken toegewezen en als er nog een beetje zenuwen waren, werden die meteen weggespoeld met een aantal heerlijke champagnes uit de indrukwekkende wijnkelder.

De sfeer was gezet, Kristof ontvermde zich over de coquilles, Orestes over de mesheften, Sander nam de oesters voor zijn rekening en Geert en ikzelf hadden de handen vol met onze wilde eenden. Toon & Christof overstelpten ons met tips en tricks en toonde ons de mogelijkheden van al dat schitterende keukengerei, garen op lage temperatuur, thermomixen, roken in de green egg, …Tja, boys and their toys, of zoals Orestes zo mooi formuleerde, het is alsof je bij de kerstman thuis bent.

Na een aantal uurtjes te snijden, hakken, mixen, garen, grillen, roken, … kregen alle gerechtjes vorm en werd het tijd om de dames te ontvangen. Zij kregen volgend menu met aangepaste wijnen voorgeschoteld:

*Sesamkroepoek met mayonaise van ras el hanout en poeder van butternut
*Een duo van Zeeuwse oesters (tempura en bonbon)
*Grote mesheften met chorizo, ibericoham en piquillos
*Sint Jacobsmossel met grany smith, aardpeer en ganzenlever
*Wilde eend met koffie knolselder en vanille
*Sneeuwei met bramen en yoghurt

Staat het water je reeds in de mond bij het lezen van al dit lekkers? Dan heb ik goed nieuws, de heren chefs zijn zo vriendelijk geweest hun recepten mee te geven zodat we ze met jullie kunnen delen.

Conclusie: het was fantastisch, ik kan iedereen zo’n workshop aanraden, voor meer info check www.denbreckpot.be .

Fotografie: © Sander, Marieke en Thomas Van de Water

Print Friendly

30. November 2011 by Thomas
Categories: men at work | 4 comments

Comments (4)

  1. Dit was puur genieten!
    Toon en Kristof het was de moeite!
    Volgend jaar opnieuw ??

  2. Crap, dat ziet er echt super uit!!!! Nu al blij met het receptje van de kroepoek!

  3. Graag gedaan.

  4. voor de kroepoek is een thermomixer een handige tool, de massa wordt heel dik en ja zal goed moeten kloppen als je het manueel wil doen. succes.

Leave a Reply

Required fields are marked *