Groene curry met kip

bereidingstijd ongeveer 45 minuten
goed voor 4 personen

1,5 el plantaardige olie
400 g kipfilet, in reepjes gesneden
1,5 tot 3 el groene currypasta
500 ml kokosmelk
2 limoenblaadjes, gehakt
4 witte mini aubergines, in partjes gesneden
50 g erwtaubergines
100 g kousebandbonen
100 g bamboescheuten
4 el gehakte Thaise basilicumblaadjes
3 el vissaus
3 el geraspte palmsuiker
1 tl limoensap
verse korianderblaadjes

Verhit de olie in een wok en bak de kip hierin 5 minuten op matig vuur. Voeg de kip in de currypasta toe en bak deze zodat het aroma ervan vrijkomt.  Voeg kokosmelk en limoenblaadjes toe.  Breng het geheel aan de kook en kaat 5 minuten doorkoken.
Zet het vuur lager en voeg wtte aubergines, erwtaubergines, kouseband en bamboescheuten toe. Laat 15 min. sudderen.  Voeg basilicumblaadjes, vissaus en suiker toe.  Kook het geheel nog 5 minuten door en draai het vuur uit.  Voeg limoensap toe. Garneer kip met goene curry met korianderblaadjes en serveer.

Recept: Basic Thais
Fotografie: © Sander Van de Water

Print Friendly

18. September 2011 by Thomas
Categories: aziatisch, gevogelte | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *