Gesauteerde reuzengarnalen met tomaat, vissaus en zwarte peper

Goed voor 4 personen.

2 el plantaardige olie
1 el gehakte knoflook
2 rode chilipepers, gehakt
1 tl tomatenpasta (geconcentreerde puree)
12 rauwe reuzengarnalen, gepeld en darm verwijderd, met staart
3 el suiker
1 tl grofgehakte zwarte peper
4 el vissaus
185 ml visbouillon of water
1/2 erg rijpe tomaat, in blokjes
1 lente-ui in fijne reepjes
1 handje vers gesneden korianderblad

Doe olie, knoflook en rode peper in een wok op middelhoog vuur en roerbak tot het geurt maar niet gekleurd is.Voeg de tomatenpasta, garnalen en suiker toe. Schep om en voeg de peper, vissaus (ik zou er iets minder in doen dan in het recept, is namelijk zeer zout) visbouillon of water en de blokjes tomaat toe.
Zet het vuur hoger tot het geheel pruttelt en kook 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Doe de garnalen over op een schaal. Kook de saus een beetje in en giet over de garnalen. Garneer met lente-ui en koriander.
Serveer met gestoomde rijst.

Recept: Geheimen van de rode lantaarn
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

13. March 2010 by Thomas
Categories: aziatisch, hoofdgerecht, vis & schaaldieren | Tags: , | 1 comment

One Comment

  1. Pingback: Gesauteerde reuzengarnalen & Rocca Dei Forti Prosecco Spumante Brut - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food

Leave a Reply

Required fields are marked *