Gepaneerde lamskoteletjes met geroosterde groenten

Net een lammetje in de diepvriezer gestoken en meteen een deel van de koteletjes klaargemaakt. Dit gerechtje brengt het zuiden op je bord, wat best aangenaam is in deze mistige dagen.

Goed voor 4 personen.

80 ml olijfolie
1tl gedroogde oregano
1 rode ui (in dunne partjes)
3 roma-tomaten (gehalveerd) ik gebruikte kerstomaatjes
2 rode paprika’s (grof gesneden)
2 courgettes (in dikke halve plakken)
2 tenen knoflook (fijngehakt)
200 g feta (in stukjes)
80 g kalamataolijven
1 el verse oreganoblaadjes + extra voor erbij.
100 g droog broodkruim
geraspte schil van 1 citroen
8 lamskoteletjes
35 g bloem, gemengd met zout en peper
1 ei(licht opgeklopt)
citroenpartjes voor erbij

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een grote bakplaat met aluminiumfolie. Schep de helft van de olie en 1/2 tl gedroogde oregano door de groenten (mag gerust wat meer zijn) en knoflook en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de groenten over de bakplaat en rooster 15 min. in de oven, of tot de groenten net zacht zijn. Voeg de feta, olijven en oreganoblaadjes toe en rooster nog 5-8min. tot de feta goudbruin is.
Meng intussen het broodkruim met de citroenrasp en de rest van de gedroogde oregano en voeg peper en zout naar smaak toe. Haal het lamsvlees eerst door de bloem, dan door het ei en het broodkruim, schud het overtollige af.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het lamsvlees in delen, 2-3 min aan elke kant voor rosé of tot het vlees klaar is naar eigen wens. Leg de lamskoteletjes op een schaal met de geroosterde groenten en citroenpartjes (die ik op het aanrecht liet liggen voor de foto) en bestrooi alles met verse oregano.

Recept: © Valli Little voor Delicious
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

23. November 2011 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, mediterraans, vlees | Tags: , , , , | 2 comments

Comments (2)

  1. Mmmm, ik heb het ook zien staan in de Delicious. Het staat op mijn to-cook-lijstje! :)
    Smakelijk.

  2. Zeker doen! En bedankt voor het Njam! nieuwtje, ik ga hem zeker halen.

Leave a Reply

Required fields are marked *