Gebakken duif

Een tijdje geleden waren we op bezoek bij m’n schoonouders toen we deze 2 schatjes tegenkwamen. Jonge, naïeve duifjes toch, hadden jullie nu echt gedacht het atelier schoonpapa ‘Dirk’ ongestraft onder te schijten? duif

2 jonge duiven
peper
zout
tijm
laurier
sjalotten (in grove stukken)
geklaarde boter

Smelt de boter in een pot. Kruid de duifjes met peper en zout. Doe de duiven in de pot en voeg de tijm en laurier en sjalotten toe. Als de boter te heet wordt, koel dan af met wat extra boter.
Zet op een zacht vuur en gaar ze  met gesloten deksel 2 tot 3 u aan tot ze gaar zijn.

 

Print Friendly

11. November 2014 by Thomas
Categories: gevogelte, hoofdgerecht | Tags: | 2 comments

Comments (2)

  1. Dag Thomas,

    Wat eet je hier bij, en eventueel voor?

    Met vriendelijke groet,

    David

  2. David,
    Met een duifje kan je alle kanten op.
    Wat winterse groenten, bietjes, spruitjes of een frisse salade, …
    Groet,
    Thomas.

Leave a Reply

Required fields are marked *