Fazant fine champagne met truffels

Goed voor 4 personen.

2 wilde (Schotse) fazanten
50 g truffels
200 g bospaddenstoelen
vetarme kalfsbouillon
25 cl room
geutje cognac
350 g aardappelen
1 eierdooier
50 g gebakken spek
6 stronken witloof
1 knolselder
foie gras (optioneel)

Bak de fazant zoals een braadkip: bak aan beide kanten bruin en laat 20 min. sudderen in een gesloten pot. Haal daarna de billen en de vleugels er af en snijd de rest vanaf het borstbeen in filets.
Voeg aan wat rest in de pot wat vetarme kalfsbouillon en room toe en laat even inkoken.
Pocheer de truffels en pak de boschampignons kort aan, voeg ze op het allerlaatste moment aan de saus toe en laat even doorkoken. Giet er daarna nog een scheutje goede cognac bij. De liefhebbers van foie gras kunnen er ook een beetje mousse in laten smelten.
Kook de aardappelen, giet af, stamp ze tot een homogeen geheel en meng met boter, een eierdooier, wat room, gebakken spekjes en gebakken witloof.
Kook de knolselder, giet af, pureer en breng op smaak met peper en zout.
Maak quenelles van de knolselder en stoemp, voeg enkele fazantenstukjes toe en werk af met de truffelsaus.

Recept: Njam!
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

13. December 2012 by Thomas
Categories: gevogelte, hoofdgerecht | Tags: , , | 2 comments

Comments (2)

  1. Mooi Thomas. Ben onder de indruk. Ik ga je volgen

  2. @ Wim, Welgekomen ;)

Leave a Reply

Required fields are marked *