Een nevel van Cointreau in Selecto

Toen we werden uitgenodigd voor een workshop koken met ‘Cointreau‘ hebben we even getwijfeld of dit wel iets voor ons was. We zagen ons al een ganse avond varianten op Crêpes Suzette en andere zoetigheden maken.

Een vergissing van formaat zo bleek al snel. Nadat we op de stoep voor Le Selecto van het Brusselse zonnetje en enkele cointreau -tonics genoten, doken we samen met chef Olivier Morland de keuken in. Van een workshop zou ik niet onmiddellijk spreken, aangezien we de handen niet uit de mouwen moesten steken, maar een kijk-, leer- en schuif de voetjes onder tafel-workshop  weet ik ook wel te appreciëren.

De chef toverde een aantal heerlijke gerechten tevoorschijn, te beginnen met langoustines met gegrilde groene asperges en een pufje cointreau-cuisine spray. Nadien volgde nog een maigret de canard met sinaasappelsaus en een super desertje met aardbeien, pistache ijs en je raadt het al, een subtiele toets cointreau.

Al deze gerechtjes hadden waarschijnlijk ook gesmaakt zonder dat vleugje cointreau, maar het gaf net dat extraatje.
Een wondermiddel zou ik het niet noemen, maar bij één van de volgende etentjes, komt het leuke flesje zeker op tafel, vergezeld van een hartig of zoet hapje. En nevelen maar …

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

04. June 2012 by Thomas
Categories: men at work, reviews / recensies | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *