Cocktail van kreeft, rammenas en pompoen

IMG_3337

Ingrediënten voor de rammenas
1 kleine rammenas
peper en zout
olijfolie
sushi seasoning

Ingrediënten voor de pompoen
1 kleine butternut-pompoen
peper en zout
olijfolie
sushi seasoning

Ingrediënten voor de kreeft
1 mooie Bretoense kreeft van ongeveer 600 g (gekookt in court-bouillon)
olijfolie
½ sjalot (gesnipperd)
peper en zout
1 el bieslook (fijngesneden)
sap en zeste van 1 limoen
1 flesje yuzusap (Japanse winkel of delicatessenwinkel)

Ingrediënten voor de posteleinolie:
1 dl olijfolie
50 g postelein
peper en zout
yuzasap

Ingrediënten voor de curry-yoghurt
80 g yoghurt (uitgelekt)
½ el groene curry-pasta
peper en zout
limoensap en zeste van 1 limoen

Ingrediënten voor de afwerking
2 witloofstronkjes
1 Granny Smith-appel
4 ultrafijne toastjes of crostini

 

Bereiding:
Rammenas: snij de rammenas in stukken van 10 cm lang en snij deze in hele plakjes en daarna in lange stroken om rolletjes van te maken. Marineer ze met peper, zout, olijfolie en sushi seasoning.

Pompoen: snij de pompoen in plakken van ongeveer 2 mm dik en steek er rondjes uit. Marineer ze 2 uur op voorhand met peper, zout, olijfolie en sushi seasoning.

Kreeft: haal het kreeftenvlees voorzichtig uit het pantser. Snij van het vlees 12 mooie stukjes voor in het glas. Snij de rest van het vlees uit de scharen en staartvlees in kleine blokjes/stukjes voor de salade. Marineer de salade met de olijfolie, sjalot, peper, een klein beetje zout, de bieslook, wat limoensap en zeste, en een paar druppeltjes yuzusap, tot een lekkere smaakvolle salade .
Posteleinolie: draai de olie en postelein glad in een mixer en zeef door een fijne zeef. Kruid met wat peper, zout en een paar druppeltjes yuzusap.

Curry-yoghurt: meng de yoghurt en de currypasta, kruid bij op smaak en voeg wat rasp en sap van limoen toe.

Afwerking: verdeel de stukken kreeft over de glazen, lepel er wat van de curry-yoghurt bij. Vul aan met de salade, rolletjes rammenas en pompoenplakjes. Werk af met puntjes rauw witloof, staafjes Granny Smith en de fijne toastjes.

Recept: Sergio Kookt deel 2
Gemaakt door: Robin, Koen & Bart
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

03. January 2014 by Thomas
Categories: hapjes, kookclub, vis & schaaldieren | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *