Avondje stappen met de mannen

Een kookclub  gaat meestal gepaard met lekker eten, maar soms is het woord eetclub meer van toepassing.
Lekker gaan eten, zonder al de voorbereidingen, dat kan al eens deugd doen. Zo nu en dan moet je jezelf eens in de watten leggen. We startten de avond met een aperitiefje in café ‘de Gouden vis‘ om  daarna één deur verder in eetcafé ‘Madeleine‘ het aperitief verder te zetten. Als starter kregen we een hapje met ham en asperges uit de streek.

De meesten onder ons kozen als voorgerecht  de voortreffelijk klaargemaakte ‘ kingkrab met asperges en eierdooier’, maar ook de ‘Thaise noedelsalade met gamba’s’ en de gesmoorde kwartel met gepikkelde groenten’ vielen in de smaak. Dit alles werd doorgespoeld met een karaktervolle witte wijn ‘Domaine de l’agly’ van 2006.

Ook tijdens het hoofdgerecht was het stil aan tafel, de vleeseters onder ons genoten van ‘paardenfilet met een ravioli van rode kool, witloof, jus van champignons, pomme Dauphines & foie gras’ of ‘gebakken duif met gebakken aardappel, koffie, mango, asperges en sauternes. De liefhebbers van vis kozen dan weer voor ‘zeebaars met gekarameliseerde bloemkool, raapjes en een jus van bouillabaisse’ .

De meesten onder ons hadden nog wel zin in een dessertje. Op de foto’s zie je de ‘tarte tatin van rabarber met schuim van witte chocolade’ en de ‘chocoladeschuim’. Niet op de foto wegens reeds opgegeten, maar een echte aanrader was de ‘sabayon van Hoegaerden Grand Cru met krokant van bonbon Napoleon‘.

Na al dit lekkers werd er alweer één deur verder nog stevig nagenoten en nabesproken tot in de vroege uurtjes.
Ik vrees dat de meesten van ons er daags nadien nog plezier aan hebben beleefd.

Fotootjes: © Thomas Van de Water

Print Friendly

14. May 2011 by Thomas
Categories: men at work, restaurants | 2 comments

Comments (2)

  1. vind ik leuk :P

  2. het perfecte eethuis voor jullie sympathieke bende :
    Tête Presée in Brugge voor ons , beste verhouding kwaliteit -prijs

Leave a Reply

Required fields are marked *