Avocado met champignons en gedroogde parmaham

IMG_8938_web

4 plakjes parmaham
rijpe acocado
5 champignons
citroensap
extra vierge olijfolie
peper
zout

Leg de plakjes parmaham op een grillplaat en zet die ongeveer 7 min. in een warme oven van 180°C.
Snijd de champignons in kleine stukjes en bak ze in een hete pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
Snijd de avocado overlangs door en haal de pit eruit. Lepel het zachte vruchtvlees eruit en schep het op een bord. Besprenkel met een beetje citroensap (tegen verkleuring) en prak met een vork tot een homogene massa. Kruid met peper en zout. Meng de gebakken stukjes champignons met het geplette vruchtvlees van de avocado. Kruid met peper en zout en plaats in de koelkast.
Haal de parmaham uit de oven en leg tussen de vellen keukenpapier.
Lepel wat van het avocadomengsel op een lepel of in een kommetje. Breek de parmaham in grote stukken en leg ze op het avocadomengsel.

Recept: © Pascale Naessens, Mijn pure keuken 2

Print Friendly

13. August 2013 by Thomas
Categories: hapjes | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *