Pittig gekruid rundergehakt op z’n Thais

In drukke periodes grijpt een mens al snel terug naar z’n eenvoudige all time favorites. Bij ons komt dit uit Noord Thailand afkomstige gerecht dan al eens op tafel. Weinig werk en super lekker, vreemd dat ik het nog niet eerder online plaatste.

Goed voor 4 personen

1 el kleefrijst (optioneel)
1 el olie
1 stengel citroengras (fijngesneden)
4 kleine rode pepertjes (fijngesneden en indien gewenst ontdaan van zaadjes)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 el gemberwortel (geraspt)
450 g rundergehakt
sap van 1 citroen
2 el vissaus
1 el verse korianderblaadjes (fijngehakt)

De rijst 5-10 minuten droog bakken in een wok. Tijdens het bakken de wok schudden. De korrels moeten aan elke kant goudgeel zijn.
De geroosterde rijst in een vijzel bijna tot poeder stampen.
De olie in een wok verhitten en citroengras, pepertjes, knoflook en gember toevoegen; 3 minuten roerbakken.
Het vlees toevoegen en bakken tot het grijzig is; tijdens het bakken losroeren.
Het gebakken vlees besprenkelen met citroensap en vissaus. De gemalen rijst toevoegen en nog 1 minuut bakken.
Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met rijst.

Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

12. May 2013 by Thomas
Categories: aziatisch, hoofdgerecht, vlees | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *