Lamsburgers met rozemarijn, rijst en tomatensaus


Goed voor 4 personen.

500 g lamsgehakt
100 g ui
4 teentjes knoflook
400 g tomaten in stukjes
1 courgette
1 rode paprika
1 el tomatenpuree
500 g rijst
1 potje peterselie

1 mg komijn
3,5 tl gedroogde rozemarijn
1 ei
1 blokje kippenbouillon
olijfolie

Hak de twee uien fijn en pers 4 teentjes knoflook. Verdeel de courgette in de lengte in 4 en snij de zaadkern deels weg. Verdeel deze vervolgens in stukjes van 2 x 2 centimeter. Verwijder het binnenste en de zaadlijsten van de paprika en snij in dobbelsteentjes van 2 cm.
Verwarm 1 el olijfolie in een kookpot. Voeg de fijngesneden uien en de 4 geperste teentjes look toe. Bak gedurende 2 minuten aan op een matig vuur. Verwijder de helft van de look en ui voor het bereiden van de lamsburgers. Voeg een el tomatenpuree toe en laat nog een kleine 2 min. bakken. Vervolgens voeg je de courgette, de paprika, 0,5 el suiker, 2 snuifjes zwarte peper, 2 snuifjes zout, 1,5 tl rozemarijn, de tomaten in stukjes, een half bouillonblokje en 2 dl water toe. Laat alles koken tot de rest klaar is of tot de saus genoeg ingedikt is. Voor het serveren kan je een half potje fijngesneden peterselie toevoegen.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik de overgebleven helft van het bouillonblokje voor het water van de rijst.
Gebruik de fijngehakte ui en de geperste knoflook die je appart gehouden hebt en meng ze met het lamsgehakt. Voeg een snuifje komijn toe, de rozemarijn, een snufje zwarte peper, iets minder dan een halve tl zout en de rest van de fijngesneden peterselie. Vervolgens 1 dl koud water toevoegen en het geel van een ei. Meng het gehakt en verdeel het in 8 lamsburgers. Bak e burger in een braadpan met een scheut olie.

Recept: Koken en eten
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

15. April 2013 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, mediterraans, vlees, voor de kids | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *