Stoemphapje met tuinkruiden en viseitjes

Orestes volgde in een ver verleden een workshop bij Albert Verdeyen, de man die stoemp omschrijft als de bekoring van het alledaagse. Van ons mag Orestes meer van die workshops volgen want hij verraste ons met een eigen mini stoempcreatie die er best mag zijn.

Voor de stoemphapjes start je met een basisstoemp, de mise-en-place van de stoemp zou je kunnen zeggen.

Schil en was de aardappelen (+/- 1 kg bintjes) en breng ze aan de kook in een grote pot gezouten water. Prik met de punt van een aardappelmesje in de aardappel: als je geen weerstand voelt, is hij gaar. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn met een passe-vitte of pureestamper zonder vetstoffen toe te voegen (geen melk, boter, eieren of room).

aardappelpuree
dille
bieslook
platte peterselie
basilicum
lompviseitjes (zwart)
olijfolie
peper
zout

Meng de kruiden en olijfolie met een mixer (overdrijf niet met de olie). Voeg puree naar smaak toe onder de kruidenmengeling en kruid af met peper en zout. Nootmuskaat is hier af te raden aangezien deze smaak te sterk zou doorwegen op de fijne smaak van de tuinkruiden.
Presenteer een quenelles van de stoemp afgewerkt met wat viseitjes en wat groen op een lepeltje en klaar is kees.

Recept: Stoemp! à la Orestes
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

05. December 2012 by Thomas
Categories: hapjes, vegetarisch, vis & schaaldieren | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *