Scampi Peppino

Altijd leuk, aan de toog over lekkere gerechtjes praten en recepten uitwisselen.  Dit is één van de receptjes dat op een bierkaartje terecht kwam.
Ik had dit frisse hapje reeds op een familiefeest mogen proeven. Nonkel Hans, de kok van dienst en  één van de heren waar reeds menig bierviltje met uitgewisseld werd bezorgde me het recept van de scampi’s Peppino, een recept dat hij kreeg van Claudia Pitocco, de chef van restaurant Peppino.

500 g scampi’s
verse peterselie (fijngehakt)
verse koriander (fijngehakt)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
pikante paprikapoeder
citroensap
olijfolie
zout

Voeg al deze ingrediënten samen, let op dat je niet te veel citroensap gebruikt.
Laat de scampi’s minimum 2 uur marineren in deze mengeling.
Bak de scampi’s en strooi er nog een beetje zout op.

Recept: Hans Van Mileghem
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

11. November 2012 by Thomas
Categories: barbecue, hapjes, vis & schaaldieren | Tags: , , , | 1 comment

One Comment

  1. The key is to put the shrimp in last. I see a lot of repceis calling for the shrimp to be added with lemon juice which still leaves 5+ minutes of cooking time which is tooooo much. If you season the shrimp before hand, then all you need is for them to be cooked for the 2-3 minutes and they will be succulent and still flavorful.

Leave a Reply

Required fields are marked *