Worst-carbonara

Op een doordeweekse avond ontbreekt het vaak me vaak de tijd om uitgebreid te koken. Deze variant op carbonara zal vanaf nu wat regelmatig op de weekmenu staan vermoed ik. Snel en verrassend lekker!

Goed voor 6 personen.

6 verse worstjes van goede kwaliteit
olijfolie
2 tenen knoflook (gepeld en in dunnen plakjes gesneden)
paar takjes verse tijm (blaadjes geplukt)
1 à 2 gedroogde rode pepertjes
50 g doperwten (vers of diepvries)
50 g boontjes (vers of diepvries)
500 g pasta
4 grote eierdooiers
100 ml slagroom
150 g geraspte Parmezaanse kaas
zeste van 1 citroen
1/2 bosje verse bladpeterselie ( fijngehakt)

Knijp het worstvlees uit de velletjes en rol het tot balletjes. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Bak de worstballetjes 5 min. of tot ze rondom goudbruin zijn. Voeg de knoflook en tijm toe en verkruimel de gedroogde pepertjes erboven. Draai het vuur laag en laat 3 à 4 min. bakken. Voeg de erwten en bonen toe en laat nog een paar min. bakken.
Kook intussen de pasta in kokend water met zout, 1 min. korter dan op de verpakking staat of tot de pasta beetgaar is. Klop in een kom de eierdooiers, room en de helft van de Parmezaanse kaas door elkaar en roer er de zeste en peterselie door. Giet de pasta af in een vergiet (bewaar 1 kop kookvocht) en laat uitlekken.
Doe de pasta terug in de warme pastapan en voeg het eiermengsel toe. Houd de pasta met een tang in beweging totdat elk stukje pasta met ei is bedekt. Voeg de worstballetjes toe en blijf omscheppen.  De eierdooiers worden gaar door de warmte van de pasta waardoor je een heerlijk, zijdezacht laagje krijgt. Verdun de saus eventueel met een klein beetje kookvocht en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Serveer direct met de rest van de Parmezaanse kaas erover.

Recept: Delicious
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

25. October 2012 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, vlees, voor de kids | Tags: , , , | 2 comments

Comments (2)

  1. :-) Ik heb hem vorige week ook gemaakt. Inderdaad heerlijk receptje dat nog vaak op het menu zal staan, ook bij ons thuis!

  2. Dit was oh zo lekker !

Leave a Reply

Required fields are marked *