Lap Kai

M’n all time favorite in de Thaise keuken.

Goed voor 4 personen

500 g kippenvlees (van de borst en bouten)
2 el rijst
1 fijngehakte rode chili
4 fijngesneden sjalotten
4 fijngesneden lente-uitjes
sap van 2 limoenen
palmsuiker
vissaus
1 tak verse munt
2 takken verse  koriander
1 kleine Chinese kool

Hak het kipenvlees fijn, in stukken van 1 cm. Pocheer in kokend water. Haal de kip uit het water en laat afkoelen.
Rooster de rijst in een droge tefalpan. Schud regelmatig op, de rijst mag net niet poffen.  Haal uit de pan en maal enigszins fijn in de vijzel.
Doe de rijst bij de kip, samen met de sjalot en de lente-ui. Meng de chili met het limoensap, de palmsuiker en de vissaus.
Snijd de munt en de koriander fijn en meng voorzichtig onder de kip. Lepel de chili-vinaigrette erover. Serveer de kip of lap kai in bladeren Chinese kool, die u kunt oprollen en zo kunt opeten.

Recept: Het Gerecht
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

21. September 2012 by Thomas
Categories: aziatisch, gevogelte, salades | Tags: | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *