Geroosterde makreel met rozemarijn

Ik vind het altijd wat te spannend om iets totaal nieuws uit te proberen als er een ganse bende komt eten, m’n moeder daarentegen doet niet liever. Onlangs was het weer een schot in de roos.

Goed voor 4 personen.

4 kleine makrelen (gekuist)
2 eieren
80 g belegen kaas
1 tl mosterd
4 el gehakte peterselie
1 citroen
2 takjes rozemarijn
25 g koude boter
versgemalen peper
zout

2 teentjes knoflook
sap van 1 citroen
3 el olijfolie
1 tl peperkorrels
4 el rozemarijn (gehakt)

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de eieren in 7 min. hard. Hak de eieren en peterselie fijn en rasp de kaas. Maak 3 sneden in het vel van de makreel, aan beide zijden.
Meng de fijngehakte eieren met de kas, mosterd, boter en peterselie. Voeg ook de geraspte schil en het sap van een halve citroen toe. Vul hiermee de buikholte van de vissen. Leg ze in een ingevette ovenschaal met enkele takjes rozemarijn en bak afgedekt voor 20 min.
Maak intussen de rozemarijnsaus: kook het citroensap in een steelpan tot de helft in en laat afkoelen. Riz de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze heel fijn. Wrijf de peperkorrels en knoflook in een vijzel of plet ze op een plank met de bolle kant van een lepel. Klop in een schaaltje het citroensap met de rozemarijn, peperkorrels, en 2 tot 3 el olijfolie tot een saus. Voeg zout naar smaak toe.
Na 20 min. overgiet je de makreel met de rozemarijnsaus en rooster je hem verder voor nog eens 10 min. Serveer met donker brood.

Recept: Njam
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

26. June 2012 by Thomas
Categories: hoofdgerecht, vis & schaaldieren | Tags: , , | 1 comment

One Comment

  1. Verdekke, het water loopt me meteen in de mond! Jam jam!

Leave a Reply

Required fields are marked *