Gehaktballetjes met paprika-tomatensaus

Mister De Kock kwam sterk uit de hoek met dit frisse sausje. Dit zou wel eens het sausje voor de zomer van 2012 kunnen worden.

Goed voor ongeveer 60 stuks.

Ingrediënten voor de balletjes
500 g gemengd gehakt
olijfolie
1 rode ui
1 ei (losgeklopt)
2 tl vers geperst citroensap
1/2 tl komijn
snuifje cayennepeper naar smaak
2 el verse munt (fijngesneden)
zout en peper

Ingrediënten voor de paprikasaus
1 rode paprika
tomatenketchup
1 teen look

Leg de paprika in de oven onder de grill. Laat hem bijna zwart worden langs alle kanten. Leg de paprika in een kom met koud water en verwijder de pel. Neem het vlees van de paprika en mix het fijn samen met de teen look tot een vloeibaresubstantie. Voeg ketchup en cayennepeper toe naar smaak.

Verhit 1 el van de olie in een koekenpan op atig vuur. Voeg de ui toe, roer zo nu en dan en fruit hem 5 minuten tot hij zacht, maar niet bruin is.
Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Doe de ui samen met het lamsvlees, ei, citroensap, komijn, cayennepeper en munt in een grote kom en breng op smaak met peper en zout. Kneed alle ingrediënten door elkaar. Rol een 60-tal balletjes van +/- 2 cm. Leg ze op een bord en zet ze minstens 20 minuten in de koelkast. Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een grote koekenpan . Bak de balletjes 5 min op een matig vuur, zodat ze bruin zijn aan de buitenzijde, maar nog steeds roze vanbinnen. Serveer met de saus .

Recept: tapas-recepten.com
Foto’s: © Thomas Van de Water

Print Friendly

23. May 2012 by Thomas
Categories: hapjes, mediterraans, vlees, voor de kids | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *