Mejillones Gratinados

Of in het gewoon nederlands, gegraaineerde mosseltjes.

Goed voor 2 personen

12 mosselen, gestoomd volgens volgend recept
2 tenen knoflook (zeer fijn gehakt)
3 el peterselie (fijngehakt)
2 el paneermeel
snufje zeezout
scheutje olijfolie
scheutje gezeefd kookvocht van de mosselen
citroen of limoen

Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak de gratin door de knoflook, peterselie en paneermeel goed door elkaar te mengen.
Rangschik de gestoomde (of gekookte) mosselen in een ondiepe schaal en strooi over elke mossel wat gratin.
Sprenkel over elke mossel wat olijfolie en een beetje van het mosselvocht.
Plaats de mosselen in de oven en laat ongeveer 8 minuten gratineren.
Sprenkel wat limoen of citroensap over de mosseltjes en smullen maar.

Recept: tapasbonitas.nl
Foto: © Thomas Van de Water

Print Friendly

19. May 2012 by Thomas
Categories: hapjes, mediterraans, vis & schaaldieren | Tags: | 1 comment

One Comment

  1. Ziet er zoooo heerlijk uit, maar ben helaas (snik) allergisch …

Leave a Reply

Required fields are marked *