Millefeuille met mascarpone en frambozen

Goed voor 4 personen

Ingrediënten voor de vulling van mascarpone
500 g mascarpone
1⁄2 citroen
1 scheutje room
vanillestokje
4 eetlepels vanillesuiker
Ingrediënten voor de bladerdeegkoekjes
2 vellen bladerdeeg
Ingrediënten voor de afwerking
2 eetlepels bloemsuiker

De vulling van mascarpone
Neem een ruime mengschaal en doe er de mascarpone in. Roer de kaas tot ze zacht is.
Voeg het citroensap toe en een klein scheutje room. Roer met de garde tot je een smeuïge crème krijgt, waarvan de dikte vergelijkbaar is met half opgeklopte room.
Snij de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Roer de zaadjes door de mascarpone.
Voeg de vanillesuiker toe en roer tot de suiker oplost in de mascarponecrème.
Schep het mengsel meteen in de spuitzak en leg hem een uurtje in de koelkast.

De bladerdeegkoekjes
Rol het vel bladerdeeg uit op je werkblad.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Druk rondjes uit het deeg met de uitsteekring. Je hebt drie rondjes nodig per taartje.
Neem een ovenplaat waarop je een vel bakpapier legt (of een siliconenmatje), met daarbovenop de rondjes bladerdeeg.
De koekjes mogen tijdens het bakken niet opblazen. Leg nog een vel bakpapier (of een siliconenmatje) op de deeglapjes, zodat je genoeg tegengewicht geeft. Plaats er vervolgens een tweede ovenschaal bovenop.
Bak de cirkels bladerdeeg in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten.

Afwerking
Laat de bladerdeegkoekjes afkoelen.
Spoel de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken.
Haal de spuitzak met mascaponecrème uit de koelkast en knip er het topje af.
Neem de dessertbordjes en spuit er in het midden een klein toefje crème op. Leg daarop het onderste koekje. Zo bouw je een stabiel taartje.
Spuit een laagje van de crème over het oppervlak van het koekje. Plaats daarop frambozen met de top naar boven.
Leg daarop het tweede koekje en spuit er een laagje crème op. Plaats opnieuw frambozen op de mascarpone.
Werk het taartje af met een derde koekje erbovenop en bepoeder het met wat bloemsuiker.

Recept: Dagelijkse kost

Print Friendly

24. April 2012 by Thomas
Categories: dessert | Tags: , , | 2 comments

Comments (2)

  1. Tot vorige week wist ik niet wat een millefeuille was. In ‘de Met’ op de grote markt heb ik er voor de eerste keer van geproefd, het was gemaakt met appeltjes… heerlijk, echt een aanrader als je eens in Mechelen bent en er iets gaat eten.

  2. op en top genieten, kan niet anders dan heerlijk zijn!

Leave a Reply

Required fields are marked *