Lauwe salade van mosselen, garnaal en prei met sabayon Artois.

Goed voor 4 personen.

2 stengels preiwit
1 el maanzaadjes
1,5 kg mosselen
witte wijn
80 g gepelde grijze garnalen
1/2 limoen
1 el olijfolie
2 sjalotjes (fijngehakt)
1/2 bosje bieslook (fijngehakt)
8 eierdooiers
4 dl Stella Artois
boter
peper
zout

Maak de mosselen schoon en kook ze open in een mengsel van witte wijn en een weinig water en kruid met peper en zout.
Snijd het wit van de preistengels in reepjes en stoof aan in een klontje boter. Voeg het maanzaad toe en kruid met peper en zout.
Haal de mosselen uit de schelpen en besprenkel ze met de olijfolie en het sap van de limoen. Roer de sjalotjes en bieslook erdoor en kruid met peper en zout.
Maak de sabayon: klop het bier met de eierdooiers tot schuim op een zacht vuurtje of au bain-marie. Kruid dit met peper en zout.
Verdeel de garnalen en de mosselen over 4 glazen. Schep de lauwe prei erop en werk het geheel af met een kraag van sabayon Artois.

Recept: Jeroen Meus
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

18. February 2012 by Thomas
Categories: hapjes, vis & schaaldieren | Tags: , , , | 3 comments

Comments (3)

  1. Heerlijk vintage glazen, ditto inhoud

  2. super idee, sabayon Artois! daar gaan we een paar mannen blij mee maken :)

Leave a Reply

Required fields are marked *