Gekonfijte eendenbil met spinazieparmentier

Goed voor 4 personen.

2 gekonfijte eendenbillen
100 g witte champignons
40 g boter
1 el Japanse sojasaus
1 el accaciahoning
2 raapjes
spinazie-aardappelpuree
40 g boter
peper
zout

Haal het vlees van de eendenbillen en snij in middelgrote stukken.
Snij de champignons in schijfjes. Bak ze kort aan in hete boter. Voeg soyasus en honing toe en laat op hoog vuur nog even doorbakken. Hou opzij.
Schil de raapjes. Snij ze in schijfjes en bak ze beetgaar in boter. Kruid met peper en zout.
Leg het vlees in de gratineerschotel  met erbovenop de champignons. Dek af met de spinazie-aardappelpuree, paneermeel, kaas en boter. Gratineer in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende een tiental minuten.

Recept: Weekend Knack
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

14. November 2011 by Thomas
Categories: diepvries, hoofdgerecht, ovenschotels | Tags: , , | 2 comments

Comments (2)

  1. tof fotografie-idee. Ik moet mij dringend een statief kopen…

  2. Als het niet te donker is lukt dit ook zonder statief. Maar een goed statief komt altijd van pas.

Leave a Reply

Required fields are marked *