Zoete kleverige rijst met mango

Goed voor 2 personen

1 mango
1 kopje kokosmelk
2 snuifjes zout
1 kopje Sticky Rice
2 eetlepels suiker
1 eetlepel vanille extract

De traditionele methode met behulp van een Steamer:  Week de kleefrijst in voldoende water om de rijst te bedekken gedurende minstens een uur. Neem uw steamer, zet water in de bodem en bedek de stoom-sectie met kaasdoek of mousseline doek. Giet de plakkerige rijst op de kaasdoek, dek af met het deksel en zet het fornuis op medium tot hoog vuur. De kleverige rijst duurt ongeveer een 20 minuten om te stomen en zal doorzichtig zijn  u klaar bent.
samenvoegen: Verwarm de kokosmelk in een pan op een matig vuur. Roer voortdurend en laat de kokosmelk sudderen. Hardgekookte kokosmelk zal schiften. Voeg suiker en zout toe . Haal van het vuur. Giet 3 / 4 van de warme kokosmelk over de hete plakkerige rijst. Laat het zitten voor 5 minuten. De hete kleverige rijst absorbeert alle kokosmelk. De rijst moet een beetje papperig zijn. Schep de rest van de kokosmelk op de top van de rijst en leg er de gepelde  en in stukjes geneden mango op.

Fotografie: © Sander Van de Water

Print Friendly

28. October 2011 by Thomas
Categories: aziatisch, dessert | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *