Kalfshapje met breydelspek en mosterdbier

100 g mager kalfsvlees (3x3x20 cm)
1 flesje mosterdbier (of tripel met mosterdzaadjes)
8 plakjes Breydelspek of gekookte varkensbuik
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel paprika
1 theelepel grof zout
0,5 l kalfsfond

Spuit een half flesje bier op verschillende plaatsen in het kalfsvlees en laat het marineren. (Dit kan je misschien al een dag op voorhand doen.)
Bind het vlees op met Breydelspek en snijd het in tournedos.
Meng het venkelzaad, de paprika en het zout en plet het in een vijzel. Bestrooi het vlees met de kruiden.
Maak een reductie van de kalfsfond en het mosterdbier, kruid af en dik de saus in.
Kleur de tournedos aan en laat ze verder garen op een gesloten barbecue op 110 °C.
Bedek de tournedos met de saus en laat het smaken.

Recept: www.allesvoordesmaak.be
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

23. July 2011 by Thomas
Categories: barbecue, hoofdgerecht, vlees | 2 comments

Comments (2)

  1. Was een heel geslaagde combinatie. Met een passend lekker sausje. Zou perfect als hapje of voorgerecht kunnen dienen. Dank je wel, Robin.

  2. Pingback: Kalfshapje met breydelspek en mosterdbier & Paso El Portillo Selected Red - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food

Leave a Reply

Required fields are marked *