Bloemkoolsoep met venkelzaad

Ooooh zo simpel, maar super lekker. Een echte aanrader.

Goed voor 4 tot 6 personen

1 el olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
1 ui (gesnipperd)
2 tl venkelzaadjes
1 bloemkool (in roosjes)
1,5 l kippenbouillon
zout
peper
verse peterselie (om te garneren)

Verhit de olijfolie. Voeg knoflook, ui en venkelzaadjes toe en bak zachtjes tot alles zacht is.
Voeg de bloemkool en de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de bloemkool in +/- 10 minuten gaar koken. Giet de soep in een keukenmachine of blender en pureer hem glad.
Bestrooi de soep met verse peterselie en serveer met wat brood.

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

16. July 2011 by Thomas
Categories: diepvries, soepen | Tags: , | 1 comment

One Comment

  1. Lekker Soepje!

Leave a Reply

Required fields are marked *