Gekruide Cajun Jambalaya

Goed voor 2 personen (indien hoofdgerecht)

175 gr (2 kleine kopjes) rijst (geen snelkook)

300 ml kip- of visbouillon

snufje saffraan

beetje witte wijn

zout

olijfolie

1 ui

2 of 3 teentjes knoflook

1 rode peper

1 rode paprika

grote kipfilet

50 gram ongezouten, ontvelde pinda’s

klein bosje verse koriander

2 eetlepels cajunkruiden

85 gr diepvrieserwten

150 gr roze garnalen

1 grote tomaat

  1. Doe de rijst in een pan, voeg daarbij de bouillon, een scheut wittewijn, een snufje zout en de saffraan en breng het aan de kook. Laat derijst dan goed afgedekt 15 minuten doorpruttelen op laag vuur.
  2. Verhit olijfolie in een hapjespan of wadjang op matig vuur. Snipperde ui, doe die met de geperste knoflook in de pan en laat 2 minutenzachtjes fruiten.
  3. Snijd de paprika klein en doe in de pan, verwijder de pitjes uit hetpepertje en hak het klein, en doe het ook in de pan. Zet het vuur onderde hapjespan hoger. Snijd de kip in stukjes en voeg ook toe aan de pan.Roer af en toe door.
  4. Doe de pinda’s in een foodprocessor met de koriander en cajunkruidenen hak ze zeer fijn. Voeg het pindamengsel, de garnalen en de erwtentoe, en verhit 3-4 minuten op hoog vuur, maar niet laten aanbakken.
  5. Snijd de tomaat in stukken. De rijst moet nu droog en zacht zijn.Voeg de rijst toe aan de hapjespan, en doe de stukken tomaat erbij.Verhit nog een minuutje, en voeg de cajunkruiden naar smaak toe.
  6. Verdeel over twee borden, of vele kleine kommetjes.

Recept: www.recepten.net

Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

10. March 2011 by Thomas
Categories: gevogelte, hapjes, hoofdgerecht, vis & schaaldieren | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *