Pisco Sour

Deze verfrissende cocktail wordt gemaakt met Pisco, een sterke drank die wordt gedestilleerd uit druiven. Lucio, een kennis met Peruviaanse roots zei dat het een echte aanrader was, en gelijk had hij.

Per persoon

40 ml. Pisco
20 ml limoensap
20 ml suikerwater
eiwit van een ei
ijsblokjes
kaneel

Bereiding suikerwater: Giet twee delen suiker op één deel water in een pan en breng dit aan de kook. Laat het geheel drie tot vijf minuten doorkoken en daarna afkoelen.

Bereiding Pisco Sour: Giet 40 ml Pisco in een blender of keukenmachine. Voeg 20 ml limoensap en 20 ml suikerwater toe. Meng het geheel met een ijsblokje tot het ijs fijn is.

Neem een ei en scheid de dooier van het eiwit en doe deze bij de rest in de blender. Voeg opnieuw een ijsblokje toe en laat de machine nog eens 20 seconden draaien totdat er een grote schuimlaag onstaat. Giet de Pisco Sour in kleine glaasjes en strooi wat kaneel over de schuimlaag.

Recept: Dorien Dijkhuis – Bouillonmagazine

Print Friendly

01. March 2011 by Thomas
Categories: Uncategorized | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *