Wodkazalm met groene appel en mierikswortel

Goed voor 20 hapjes

100 g gekookte rode biet
1 el zout
1 tl suiker
75 ml wodka
250 g zalmfilet (zonder vel)
100 ml slagroom
1 el versgeraspte mierikswortel
zout
1 Granny Smith appel
1/2 venkel
sap van 1/2 citroen
1 tl fijngehakte dragon
witte peper
zout

Rasp de rode biet fijn en meng met het zout, de suiker en de wodka. Wrijf de zalm in met dit mengsel en zet een nacht koel weg.
Maak de volgende dag de mierikswortelroom: klop de slagroom op en spatel er de mierikswortel onder. Kruid met zout en zet koel weg.
Haal de zalm uit de marinade en spoel onder de koude kraan. Dep goed droog en snijd in brunoise. Snij de ongeschilde appel en de venkel in julienne en meng met het citroensap, de dragon, peper en zout.
Verdeel over kleine glaasjes en schik er de zalm op. Werk af met een lepeltje mierikswortelroom.

Recept: Kook Ze! Heet
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

02. January 2011 by Thomas
Categories: hapjes, vis & schaaldieren | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *