Tonijnblokjes met chiliconfituur

Goed voor 24 stuks

3 scherpe rode pepers
250 g tomaat (ontdaan van pitten en vocht)
1 teentje knoflook
5 cm gember
1 el (zongedroogde) tomatenpuree
115 g suiker
4 el rode wijnazijn
1 el balsamicoazijn
200 g zeer verse tonijn
olijfolie

Ontpit de pepertjes en hak het vruchtvlees grof. Mix tot een puree met de tomaten, gember en look. Doe deze puree in een pan met de suiker en de beide soorten azijn. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat op een laag vuur pruttelen tot de confituur tot de helft is ingekookt en een goede consistentie heeft. Laat afkoelen.
Snij de tonijn in blokjes van 2 cm en bak deze op een hoog vuur aan alle kanten goudbruin. Verdeel de confituur over lepels of bordjes en leg er telkens een blokje tonijn op.

Recept: Kook ze! HEET
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

29. October 2010 by Thomas
Categories: hapjes, vis & schaaldieren | Tags: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *