Gevulde zeebaars met breydelspek op de barbecue

Dit recept is normaal met verse makreel, maar aangezien onze bestelling niet was geleverd bij de visboer maakten we het met zeebaars en dorade. Persoonlijk vond ik het op deze manier lekkerder als met de makreel.

ingrediënten voor de vissen
4 verse vissen (zeebaars, dorade, makreel)
1/2 bosje verse koriander
3 rode uitjes
1 el munt (fijngehakt)
1 el gemberwortel (fijngehakt)
2 limoenen
1 tl kurkuma
1 dl whisky
2 teentjes knoflook
12 sneden Breydelspek
grillolie of vismarinade
viskruiden (zie mosselen in Q-bag)

ingrediënten voor het bieslooksausje
6 el zure room
6 el mayonaise
6 el bieslook (gesneden)

Hak de koriander en de rode ui fijn. Meng dit met de munt, de gember, het limoensap, de kurkuma, de whisky en de geperste knoflook.
Was de vissen onder fris stromend water en vul ze op. Vouw de vissen terug dicht. Leg drie sneden spek naast elkaar op de tafel en wikkel de vissen in het spek. Wrijf in met grillolie of vismarinade en kruid met viskruiden. Laat 15 min. grillen op een matig hete grill. Draai regelmatig om en gebruik vuurkruiden of olijfpitten voor het aroma.
Dien op met een fris slaatje met wat fijngesneden lente-uitjes en een bieslooksausje. Dit sausje bereid je met 6 el zure room, 6 el mayonaise en 6 el gesneden bieslook.

Recept: BBQ-bijbel
Fotografie: © Thomas Van de Water

Print Friendly

24. September 2010 by Thomas
Categories: barbecue, hoofdgerecht, vis & schaaldieren | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *